Startsiden  
  Firma info  
  Bestill bok  
  Leseprøve  

 

 
Om Egil Krogh  
 
  Egil Krogh (født i 1945) er bosatt i det landlige og inspirerende Vestby, nær Oslofjorden syd for Drøbak. Her tilbringer han fritiden sammen med familie og venner, når han da ikke sene aftenstunder eller grytidlige morgener har vært beskjeftiget med forfatterskap og annet arbeid.

Egil er gift med Astri. Deres 3 sønner har rukket å gi dem 6 barnebarn, hvorav 2 sett med tvillinger (etter at ideen til boken om Tellus Gemini ble unnfanget) – en pussig tildragelse siden denne boken ikke minst handler om tvillinger. Familien føler en sterk tilhørlighet til området ved Sølenfjellet i den ensomme og eventyrlige Rendalen. Der har de feriert siden 1970. Mye av boken om Tellus Gemini er skrevet på hytta ”Elgstua”.

Egil fikk sin utdannelse ved universitetet i Oslo for så å arbeide som systemanalytiker ved den tekniske datasentralen til ett av Europas største energikonsern. Noe av denne bokens handling er hentet fra dette miljøet. Siden den gang har Egil vært beskjeftiget med informasjonsteknologi. Fra 1986 har han ledet sitt eget firma – nå en av Norges førende bedrifter innen IT-opplæring.

En mental forutsetning for å kunne lykkes i en krevende og svært omskiftelig IT-bransje har, i følge Egil, vært gode familiebånd og muligheten til å koble av med fag som astronomi, filosofi, historie og religion, samt litteratur og poesi – forutsetninger som også var viktige for arbeidet med Tellus Gemini. Det hører med til historien at Egil har besøkt mange av stedene der bokens handling utspiller seg. Mer om Egil kan du lese i intervju i Østlandets Blad av 23. sep. 05.