Startsiden  
  Firma info  
  Bestill bok  
  Leseprøve  

 

 
En fantasifortelling om klima og miljø for barn fra ni til nitti år
 
 
 
I denne boken møter du de åtte barna Ida Marie, Jens Christian, June, Axel, Pelle, Eik, Zara og Elize fra det vesle stedet Blåsten ved Oslofjorden. Mens foreldrene deres og nesten alle andre voksne kaster bort tiden på unødvendige diskusjoner, bygger barna (til tross for ordførerens forbud) sitt eget romskip og reiser til Lubenapolis på Månens bakside. Der bor de kloke lubenittene som for noen tusen år siden opplevde den samme klimakrisen som Jorden står overfor i dag. Derfor flyktet lubenittene fra Månens forside til Månens bakside og endret sin levemåte radikalt. Men har vi mennesker noen ”bakside” å flykte til? Dette er en koselig og lærerik bok for barn fra ni til nitti år.

Distribueres gjennom ARK.
Gratis leseprøve
 
 
Ca 16.000 elever fra over  540 barneskoler "ble med til Lubenapolis"
Vinteren/våren 2008 ble boken "Reisen til Lubenapolis" lest av/for rundt 16.000 4.-klassinger ved norske skoler.

En morsom, lærerik og superaktuell bok
Denne boken anbefaler jeg på det varmeste til både små og store lesere!
Thomas Røed, konsulent Bellona, Oslo.

Høytlesning for klassen
Jeg fikk boken i julepresang - kjempegøyal! Nå leser frøken fra Reisen til Lubenapolis for hele klassen. Carianne, 5a Hebek skole, Ski.

En spennende bok
Jeg synes egentlig det er litt kjedelig å lese bøker, men Reisen til Lubenapolis var veldig spennende. Jørgen, 10 år, Pepperstad Skog, Vestby.

Boken som er skrevet av Egil Krogh treffer ”tidsånden” perfekt med sitt fokus på klima og miljø i lokalt og globalt perspektiv. Manuset til boken ble klart i mai 2007, men det er ingen tilfeldighet at boken ble lansert samtidig med nobelprisen til Al Gore den 10. desember 2007. Viktige elementer fra hans budskap finner du igjen i fortellingen. De fleste voksne i boken kaster bort tiden på uvesentlige diskusjoner mens lokale myndigheter tar kortsiktige avgjørelser i strid med lover som skal bedre forholdene. Barnas opplevelser i Lubenapolis er både lærerike og fascinerende. De skynder seg tilbake til Jorden for å varsle/vekke foreldrene og andre voksne. Kanskje er dette den beste boken å gi barna i år!